Някои жители на Мауи се питат защо не им е казано да се евакуират, когато пламъците на горския пожар се приближиха

...
Вследствие на опустошителните горски пожари, които унищожиха части от живописния остров
Коментари Харесай

Вследствие на опустошителните горски пожари, които унищожиха части от живописния остров Мауи, жителите изразяват своето разочарование и опасения, че не са казаха да се евакуират.

JD Hessemer, жител на Мауи и съсобственик на пивоварна Kohola в Лахайна, каза, че е трябвало да вземе трудното решение да се евакуира без официални указания поради влошаващите се условия и липсата на ток .

„Не получих нищо в нито един момент. Не получих нищо на телефона си“, каза Хесимер пред „CBS Mornings“ в петък.

Записите за управление на извънредни ситуации на Хавайските острови не показват индикации, че предупредителните сирени са били задействани, преди опустошителните горски пожари да убият най-малко 55 души.

Хесемер каза, че е отишъл с кола за работа във вторник сутринта и се е натъкнал на ескалиращи ветрове и паднали електропроводи, които го принудиха да поеме по алтернативен маршрут от обичайния си път.

След като стигна до пивоварната, той и служителите му решиха, че оставането на място за деня не би било безопасно поради широко разпространено прекъсване на електрозахранването и големи щети на електропроводите. Той каза, че един от колегите му е останал, за да изпълни задача, но в крайна сметка също се е евакуирал, преди огънят да стигне до пивоварната и да я унищожи.

Високите температури и поривите на вятъра поставиха голяма част от Хаваите под предупреждение с червен флаг за риск от пожар, когато горските пожари избухнаха, но точната причина за пожара все още не е известна.

„Това е не е преувеличение, така е - не можете да си представите дори от снимките. Всичко е изчезнало. Няма нищо особено", каза той.

Хесемер каза, че някогашният процъфтяващ град Лахайна, който е бил оживен център за сватби, годишнини и други тържества, сега лежи в руини.

„„Опустошение“ е нещо, което мисля, че съм казвал много. Не мисля, че е правилната дума, защото е, това е отвъд това“, каза той.

Хесемер каза, че сега е моментът светът да се намеси и да подкрепи хората от Лахайна, тъй като те трябва да се възстановят.

„Нуждаем се от малко доброта. Нуждаем се от малко помощ. Но имаме нужда и от време“, каза Хесемер.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР